Националният селекционер на Сърбия по футбол Любиша Тумбакович заяви, че

...
Националният селекционер на Сърбия по футбол Любиша Тумбакович заяви, че
Коментари Харесай

Селекционерът на Сърбия уверен, че ще води тима си срещу Шотландия

Националният селекционер на Сърбия по футбол Любиша Тумбакович съобщи, че ще бъде на аварийна пейка за мача с Шотландия от плейофите за европейското състезание, макар наказването от УЕФА.

УЕФА наказа Футболния съюз на Сърбия, включително и треньора, поради закъснение на на началото на мача с Унгария през октомври, като централата приема това за виновност на домакините. " Ще бъда на пейката против Шотландия ", безапелационен е опитният треньор, когато беше запитан дали ще търпи наказване и има ли конкретизиране по кое време би трябвало да стане това. А и самата глоба е много неразбираема.

В телеграмата няма съответна дата в кой мач да бъде лишен Тумбакович от правото да води тима си. На 15-и този месец те гостуват на Унгария в Лигата на Нациите, а на 18-и са домакини на Русия. Сърбия има късмет да попадне на Европейското състезание следващата година, в случай че на 12-и ноември победи Шотландия в пряк мач. В предходния стадий сърбите се постановиха с 2:1 като посетители над Норвегия и стигнаха до домакинско преимущество в последното затруднение.

Страната е санкционирана с 20 хиляди евро, а треньорът с 5 хиляди и лишен от правото да управлява страната за 1 среща, защото тимът се е появил на терена със съществено забавяне. Смята се, че Тумбакович има виновност за това. Самата среща приключи с победа на унгарците с 1:0 предишния месец. " Те са физически мощен и стилен тим с няколко играчи, които са съществени в най-хубавите клубове от Висшата лига ", сподели 68-годишният експерт в специфична онлайн-пресконференция от Белград. " Техният ляв бранител Анди Робъртсън от Ливърпул е един от най-хубавите в света. Пътят, който те минаха, с цел да стигнат до мача с нас, беше впечатляващ. "

Специалистът разгласи пред публицистите лист с 32-а футболисти, които ще бъдат употребявани за тази среща, а по-късно и за другите два от шампионата Лига на Нациите, където те са в група В3. " Трябва да се съобразяваме със обстановката към ковид. Затова тази група е подобаващ вид да се застраховаме при всевъзможни случаи. Смятам, че всички ще бъдат задоволително стимулирани единствено от обстоятелството, че играем заключителен бараж за Европейското състезание ". Сърбия се стреми към първо присъединяване на Европейско състезание като самостоятелна страна, до момента в който Шотландия е пред първо присъединяване на какъвто и да е конгрес от 1996-а година насам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР