Националният селекционер на отбора по футбол Младен Кръстаич е освободен

...
Националният селекционер на отбора по футбол Младен Кръстаич е освободен
Коментари Харесай

Официално: Младен Кръстаич вече не е селекционер на България

Националният селекционер на тима по футбол Младен Кръстаич е освободен от поста си, заяви Георги Иванов-Гонзо след съвещанието на Изпълкома.

„ След резултатите, които тимът реализира, беше единомислещо решението за освобождението на Младен Кръстаич. Така че това беше естественият метод това да се случи. Преговаряме с треньор, на финалната права сме, само че още нямаме окончателното решение и не можем да го обявим. Ще свикаме конференция, на която той ще бъде показан “, сподели Иванов.

„ Преговаряме с няколко треньори. В пространството се появяват имена, с които преговаряме. Приоритет на федерацията е да намерим добър треньор, с цел да може България да демонстрира положителни игри. Не сме удовлетворени от това, което се случи за една година. Всички знаем че в спорта най-важни са резултатите “, добави той.

„ Ние единствено оказваме помощ на старши треньора с изискванията. Резултатите са отговорност на старши треньора. Всички резултати, състав, тактичност и селектиране е отговорност на националния селекционер. Не имам вяра някой треньор да се съгласи да поеме този пост, в случай че някой му споделя какво да прави. Младен Кръстаич беше чужденец, който разчитахме да ни класира на Европейско. Първите четири мача бяха изиграни добре, което вдъхна вяра. Явно обаче и самите футболисти не бяха подготвени за условията. Постави се една основа като играчи които да селектира “, разяснява още той, представен от dsport.bg

„ Веднага откакто чужденец се е провалил не можем да мислим да назначаваме чужденец и сме се спрели на българи. Треньорът носи своята отговорност, само че би трябвало да си даде сметка, че играчите също носят отговорност за резултатите, които имат. Трябва да преценяме обстановката дали единствено Българския футболен съюз е отговорен за офанзивите, които има от почитатели и медии “, добави Гонзо.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР