Националният съвет на БСП решава каква ще е позицията на

...
Националният съвет на БСП решава каква ще е позицията на
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП решава дали и с кои партии да се водят разговори за съставяне на кабинет

Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение каква ще е позицията на партията за третия и финален изследователски мандат за лъчение на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание.

В понеделник водачът на партията Корнелия Нинова получи мандата и в този момент левицата би трябвало да реши дали да предложи претендент за министър председател и да направи опит да излъчи държавно управление или да върне мандата несбъднат.

Преди съвещанието членове на Националния съвет показаха разнообразни позиции по проблема:

" Решение за среща с всички ръководители на парламентарно показаните партии, с цел да е ясно през цялото време има ли късмет или няма късмет. Няма смисъл да се бави, в случай че няма късмет да се направи. Нека да забележим действително един диалог сред всичките ръководители на партии какво ще излезе. Всички настояват, че е рационално да има държавно управление и би трябвало да има постоянно държавно управление. След това, като се стигне до съответни диалози, някак си не могат да намерят решение ", разяснява Иван Таков, ръководител на Столичната организация на Българска социалистическа партия, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

" Всички разбираме, че този мандат не е за сформиране на държавно управление. Този мандат е за чисто вътрешнопартийна приложимост, с който госпожа Нинова би трябвало да стабилизира разтърсените си позиции преди Конгреса. Нинова отново желае мандата, с цел да направи отново държавно управление, което държавно управление отново няма да изнася оръжие за Украйна ", уточни Кирил Добрев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

" Трябва да бъдат положени старания, без значение, че възможностите да се увенчаят с триумф, не е огромен. Въпросът е какво вършим с страната и това е въпрос освен към Българска социалистическа партия, която в предишното беше национално виновна, а в този момент не е по този начин. Въпросът е към всички политически сили, които желаят да ръководят тази страна. Очаквам от този пленум да чуя името на министър-председателя, тъй като, в случай че имаш подготвеност и предпочитание - това е първото нещо. Аз персонално ще държа за експертно държавно управление, с което се разминавам с позицията на управлението, което държи на чисто политически фигури. Но даже да са чисто политически фигури, те би трябвало да са специалисти. Не приказвам единствено за Българска социалистическа партия, приказвам за всички партии, които биха се съгласили да вземат участие в такова начинание. За страдание, възможностите не са огромни. Очаквам, че март или април ще сме на изключителни парламентарни избори ", сподели Калоян Паргов - член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР