Националният съвет на БСП одобри снощи листите с кандидат-депутати за

...
Националният съвет на БСП одобри снощи листите с кандидат-депутати за
Коментари Харесай

БСП залага на по-млади кандидат-депутати в листите си

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди нощес листите с кандидат-депутати за предварителните избори на 2 октомври. В известието на пресцентъра на партията се прецизира, че има доста подмладяване на кандидат-депутатите, като половината са на под 40 години. С младостта на претендентите си през седмицата се похвалиха и от ГЕРБ. От Българска социалистическа партия споделят още, че 60% от всички водачи на листи са локални.

Изненадващо в листите на Българска социалистическа партия се оказа някогашният народен представител от " Възраждане " Цвета Галунова. Тя е четвърта във Велико Търново.

Галунова влезе в предходния парламент като част от гражданска квота на " Възраждане ". Преди дни тя разгласи в обществените мрежи, че " Възраждане " към този момент няма да има такива, като управлението ще взема решение кой да влезе в листите.

Вчера националният съвет попълни двете свободни места за водачи. Кърджалийската листа ще се води от проф. Георги Михайлов, който три пъти подред беше отпред в Благоевград. Мястото му там се заема от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя, зам.-председателят Кристиан Вигенин и някогашният министър на земеделието Иван Иванов ще водят по две листи.

Освен включването на Корнелия Нинова в лидерската борба за 25-ти МИР София, традицията се резервира и при лидера на листата във Варна, където отпред е организационния секретар на партията Борислав Гуцанов. В Плевен отпред е друго знаково лице - професор Румен Гечев.

В другите два региона на София водачи ще са Георги Свиленски и досегашният министър на туризма Христо Проданов.

От водещото място в листата в Русе е изнемощял Крум Зарков, който е в обтегнати връзки с Нинова, откакто одобри поста на длъжностен министър на правораздаването. Вместо от него листата ще се води от земеделския министър от последното постоянно държавно управление Иван Иванов. Той е отпред и в Стара Загора.

Бившият обществен министър Георги Гьоков, ще води листата в Стара Загора. Във Варна лидер ще е ръководителят на предизборния щаб Борислав Гуцанов, в Пловдив-град Иван Петков.

Листата в Пазарджик ще се оглави от Драгомир Стойнев, а във Видин от Филип Попов. Бившият зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин ще води в Ямбол.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР