Националният протест, подготвят от синдикатите в края на месеца, не

...
Националният протест, подготвят от синдикатите в края на месеца, не
Коментари Харесай

Синдикатите остават в стачна готовност, въпреки намесата на Борисов

Националният митинг, приготвят от синдикатите в края на месеца, не се анулира. Това стана ясно от думите на Любка Георгиева от КТ " Подкрепа " след съвещание на двата Национални протестни комитета на конфедерацията и КНСБ. По-рано, предстоящо, министър председателят Бойко Борисов се намеси и даде обещание, че заплащането на болничните ще остане както и до момента. И че решението първият ден да не се изплаща, няма да бъде входирано в Народното събрание.
Лидерът на ГЕРБ и на държавното управление, даде на заден на четвъртия ден от оповестяването на решението. КНСБ и " Подкрепа " бяха изрично срещу и обявиха, че провеждат народен митинг в края на ноември. Те желаеха и незабавно съвещание на Тристранката, както и среща персонално с премиера Борисов. Той самият разгласи решението си посред Автомагистрала " Хемус ", до момента в който инспектираше с джипа си строителството на новия сектор след Боаза.
Любка Георгиева посочи, че по време на съвещанието двата комитета са се обединили в един и насочат предложение към груповите органи за взимане на решения за митинг в края на сегашния месец. Обсъдени са били освен проблемите с неплащането на първия ден на болничния, само че и доста нерешени проблеми, сложени на вниманието на българското държавно управление.
Ние ще продължим с нашата подготовка за народен митинг, даже в случай че отдръпват предлагането, тъй като не бихме могли да подминем обстоятелството, че нервите на българските жители са опънати от някакво недомислие, да се подиграват с хората, да си прави опити, с цел да се види до каква степен е известно или непопулярно, разяснява Геогриева. Тя бе безапелационна, че " повече не трябва да се вършат опити с хората на България и да назовават мошеници и измамници хората, които имат заслуга за повишение на Брутният вътрешен продукт ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР