Националният отбор за жени до 20 години заминава утре сутрин

...
Националният отбор за жени до 20 години заминава утре сутрин
Коментари Харесай

Националките до 20 години заминават за Европейското по баскетбол

Националният тим за дами до 20 години отпътува на следващия ден заран за Европейското състезание, дивизия А. България се изкачи в елита още през 2019 година след купа в Дивизия Б в Прищина, само че завръщането бе отсрочено цели две години поради рецесията с Ковид-19 и отлагането на всички шампионати за подрастващи на ФИБА.

На шампионата в Шопрон, Дивизия А, България ще излезе за първия си мач при завръщането си в Дивизия А против Полша на 8 юли. На 9 юли е дуелът против любимеца Испания, а на 10-ти девойките ни ще срещнат Литва.

„ Важното е, че сме здрави “, показа селекционерът на отбора ни Лъчезар Коцев.

На шампионата той ще може да разчита на капитана на тима Илияна Георгиева. Крилото се контузи по време на първата контрола на тима – против Румъния и пропусна останалата част от подготовката, само че ще е на линия за мачовете в Унгария.

„ Тази година беше тежко като цяло. Нямаше ги доста девойки от предходната година, с които водихме подготовка и участваха в Челънджърите за 18 и 20-годишни. Трябва да дадем всичко от себе си във значимите мачове. Факт е, че нашият тим ще е с по-малки състезателки. Имаме единствено четири девойки във върховия набор, останалите са родени през 2003, 2004. Дори 2005. Отиваме за борба. Не сме се предали. Очаква ни доста тежък шампионат. Хубавото е, че в подготовката играхме контроли със мощни противници. Сблъскахме с класни противници в контролите, в този момент сме готови “, показа още Коцев.

В Шопрон той ще разчита на Маргарита Иванова, Борислава Денчева, Валентина Веселинова, Илияна Георгиева, Виктория Иванова, София Александрова, Виолета Григорова, Златка Маданкова, Мина Василева, Ванина Василева, Микаела Дамянова и Ивана Бонева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР