Националният отбор по волейбол извоюва първата си победа в новото

...
Националният отбор по волейбол извоюва първата си победа в новото
Коментари Харесай

България разгроми Австралия за първата си победа в Лигата на нациите

Националният тим по волейбол извоюва първата си победа в новото издание на комерсиалния шампионат на интернационалната федерация (FIVB) - Лигата на нациите. Във втория си мач от конкуренцията в изолирания антиковид балон в Римини (Ит) отборът на България разгроми Австралия с 3:0 (21, 20, 20) и изравни геймовата си разлика след вчерашното тежко проваляне против Франция.

Въпреки направените от селекционера Силвано Пранди промени в стартовия състав " лъвовете " в нито един миг не оставиха подозрение в превъзходството си над един от новобранците в шампионата. Като титуляри започнаха Георги Сеганов като разпределител, капитанът Цветан Соколов като диагонал, Мартин Атанасов и Аспарух Аспарухов като посрещачи, Николай Къртев и Алекс Грозданов като централни блокировачи и Владислав Иванов като либеро.

Атанасов стана топреализатор в мача с 13 т. (1 ас, 2 блока), а Соколов способства за успеха с 12 т. (2 аса). Грозданов добави 9 т. (5 аса, 1 блок), а Аспарухов приключи с 8 т. (3 аса). За австралийците най-резултатен беше Люк Смит с 9 т.

Последният мач на нашите от първия уикенд в Лигата на нациите е на следващия ден (30 май) против Германия. Двубоят е с начален час 14:00 българско време и ще бъде предаван по платения ТВ канал " Макс спорт 3 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР