Националният отбор по хандбал за мъже на Дания спечели един

...
Националният отбор по хандбал за мъже на Дания спечели един
Коментари Харесай

Дания загря за Европейското по хандбал с голям триумф пред собствена публика

Националният тим по хандбал за мъже на Дания завоюва един от най-престижните другарски шампионати - Златната лига. Надпреварата се организира точно в скандинавската страна, а датчаните победиха в компанията на съседите от Норвегия, Полша и отборът на Франция, който победи на последните две международни шампионати. Турнирът бе генерална подготовка за идното Европейско състезание, което ще се организира от 12 до 28 януари в Хърватия.

Във формат всеки против всеки, Дания реализира три победи в три срещи. В последния трети кръг отборът на треньора Николай Якобсен записа и най-впечатляващия си триумф - 27:23 гола против французите, водени от суперзвездата Никола Карабатич. В град Хернинг, скандинавците надиграха " петлите " във втори следващ конфликт посред им след надалеч по-ценния успех във финала на Олимпийските игри в Рио преди година.

Напълно предстоящо, водач на датчаните против Франция бе Микел Хансен. Гардът, който е любим на мнозина френски почитатели, поради мощните си изяви с екипа на Пари Сен Жермен, означи 8 гола за триумфа. Кентин Мае вкара най-вече за " петлите " - 4, а Карабатич приключи срещата с три попадения.

В първите два дни на шампионата Дания завоюва с 24:19 против Норвегия, а най-трудният триумф изненадващо бе реализиран против единствения от четирите отбора, който няма да играе на Евро 2018.
Поляците изгубиха единствено с гол разлика - 25:26.

Норвегия остана на второ място след победи над Полша с 32:27 и Франция - 30:26. Изненадващата трета позиция на " петлите ", които разрушиха полския отбор с 29:15, не трябва да бъде одобрявана като знак за проблеми и причина за едва показване на континенталния шампионат, защото от отбора отсъстваха много основни единици.

На европейското Франция още веднъж ще срещне Норвегия още в груповата фаза, където компания на двата отбора ще вършат също Беларус и Австрия. Дания пък ще спори за място в елиминационната фаза с Испания, Чехия и Унгария.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР