Националният отбор по футбол взе втора победа в световните квалификации,

...
Националният отбор по футбол взе втора победа в световните квалификации,
Коментари Харесай

С два гола на Неделев националите обърнаха Северна Ирландия в София

Националният тим по футбол взе втора победа в международните квалификации, надигравайки Северна Ирландия с 2:1 на стадион " Васил Левски " в София. Тимът, воден от Ясен Петров, се реваншира за няколко дни по-рано, макар че не направи най-хубавия си мач.

Тодор Неделев се трансформира в воин за България с два гола в 53-ата и 63-ата минута, с които донесе обрата. Преди това Северна Ирландия поведе с попадение на Конър Уошингтън в 36-ата минута. Силен мач изигра и вратарят Иван Караджов, с помощта на който България получи единствено един гол преди почивката.

С успеха българските футболисти събраха осем точки и се изкачиха на трето място в група С след седем мача. Северна Ирландия е четвърти с шест дуела и пет точки. Пред България са Италия и Швейцария, които разделят първата позиция с по 14 точки.

Двубоят се организира единствено часове след, на който беше избран отново за пети мандат отпред на организацията. Той победи с 11 гласа Димитър Бербатов (241:230).

Михайлов обаче не присъстваше на срещата, тя беше изгледана от членовете на изпълнителния комитет Емил Костадинов и Михаил Касабов.

На Националния стадион " Васил Левски " имаше към 200 присъстващи, измежду тях беше и президентът на България Румен Радев. Впечатление направи, че той не беше във ВИП ложата.

Селекционерът Ясен Петров направи много промени в стартовия състав. Иван Караджов стартира на вратата, а като централни бранители пред него бяха Андреа и Петко Христови, Иван Турицов и Димитър Велковски пък бяха новите имена в защитата. Радослав Цонев записа дебют в националния отбор, а в офанзива започнаха Атанас Илиев и Кирил Десподов.

 С два гола на Неделев националите обърнаха Северна Ирландия в София
© Reuters

От началните минути съставът на Северна Ирландия заигра по-добре. Гостите нямаха никакви проблеми да преодоляват българската преса и стигаха до вратата на Иван Караджов.

До 25-ата минута българският вратар трябваше да се намесва три пъти. Най-важното му избавяне беше в 18-ата минута, когато от два метра отрази изстрел с глава на Джордан Томпсън.

След това няколко пъти Северна Ирландия не поведе като по знамение поради засади.

В 36-ата минута Уошингтън се разписа и макар, че голът беше анулиран в началото поради засада, технологията за видеоповторения потвърди, че попадението е постоянно. Макнеър стреля с глава, Караджов избави, а при добавката Уошингтън вкара от близка отдалеченост. В обстановката нападателят беше затрупан от Андреа Христов.

 С два гола на Неделев националите обърнаха Северна Ирландия в София
© LAP.BG

Претенциите на България бяха за това, че Димитър Велковски лежеше на терена в обстановката, само че съдиите не ги почетоха.

През първата част България насочи единствено един прецизен удар против шест за гостите от Северна Ирландия.

След паузата Северна Ирландия се дръпна в отбрана и към този момент не играеше толкоз нападателно, а България подходи малко по-смело в офанзива. Петров прибегна и до промяна, като извади дебютанта Радослав Цонев, а вместо него на терена влезе Илиан Илиев.

Само седем минути след подновяването на играта България изравни. Топката стигна до Неделев на границата на наказателното поле и той стреля тъкмо в долния десен ъгъл на северноирландския вратар.

 С два гола на Неделев националите обърнаха Северна Ирландия в София
© Reuters

Неделев се разписа още един път и в 63-ата минута. Десподов центрира от левия фланг, Ивайло Чочев върна топката към Неделев, който с нов изстрел от границата на полето я прати с неспасяем шут над плонжа на вратаря - 2:1.

През второто полувреме българският отбор съумя да ограничи противника в офанзива, като Северна Ирландия към този момент не доближаваше толкоз елементарно до вратата на Караджов. Гостите нямаха и прецизен удар, а в това време оставяха доста повече празни пространства.

Следващият мач на България е на 15 ноември, когато отборът гостува на Швейцария.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР