Националният отбор по футбол до 17 години завърши 1:1 с

...
Националният отбор по футбол до 17 години завърши 1:1 с
Коментари Харесай

Юношите напускат Израел след 1:1 с Полша

Националният тим по футбол до 17 години приключи 1:1 с Полша в последния си мач от Група Б на европейското състезание в Израел. Двата тима завоюваха първа точка на шампионата. Още преди срещата те към този момент бяха изгубили късмет да продължат в идната фаза, като от групата ни излизат Нидерландия и Франция.

През първото полувреме противниците не оползотвориха опциите си да отбележат.

След подновяването на играта обаче капитанът Оливър Славински (47) даде преднина на Полша, откривайки резултата след групова неточност в българската отбрана.

На няколко пъти българите имаха късмет да изравнят, само че поляците съумяха да опазят вратата си до 83-ата минута. Тогава влезлият като запаса Стефан Трайков съумя да се разпише след положително включване в наказателното поле. До края на мача " лъвчетата " натискаха, само че не можаха да вкарат нов гол.

В другия мач Нидерландия обърна Франция от 0:1 до 3:1 и зае първо място в група Б с цялостен актив от 9 т. " Петлите " са втори с 6.

Селекционерът на юношите ни Йордан Петков ги похвали за представянето им на Евро 2022. Според него младите гении на България към този момент са станали същински мъже и още веднъж са загатнали за сериозния си капацитет.

" Първо желая да кажа, че съм удовлетворен от играта, удовлетворен съм от тима като държание на терена. Докрай се бориха за успеха. Ние бяхме по-добрият тим, повече преобладаващ на терена. Доволен съм от момчетата, които влязоха на терена и като титуляри, и като запаси. Ние по тази причина сме тим. Но желаех всички деца да вземат присъединяване, като за жалост само Велизар - нашият втори вратар, не съумя да запише минути, да усети тръпката от присъединяване на Европейското състезание.

Не се възползвахме от нашите благоприятни условия. Поляците също имаха, само че техните шансове се откриха най-много поради наши неточности на растежа. Този тим на България е тим с огромен капацитет. Те пораснаха на квалификациите и на Европейското. Мога да кажа, че са към този момент мъже ", показа селекционерът Йордан Петков.

" Дадохме всичко от себе си. Преди мача треньорът ни сподели, че би трябвало да изиграем този мач за чест, за достойнството на България. Добре се представихме. За страдание не можахме да бием, въпреки да владеехме топката повече, разигравахме и не се наложи да пресираме толкоз. Затова имахме и повече прохлада ", съобщи голмайсторът Трайков пред Българска национална телевизия. Той е роден в Бургас, само че играе за Славия. Син е на бургаската легенда Стефан Трайков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР