Националният отбор по баскетбол за младежи до 20-годишна възраст записа

...
Националният отбор по баскетбол за младежи до 20-годишна възраст записа
Коментари Харесай

Нова победа за младежите на България по баскетбол в Грузия

Националният тим по баскетбол за младежи до 20-годишна възраст записа втора победа на Европейското състезание, Дивизия Б, в Тбилиси, Грузия.

Националите изнесоха нова баскетболна лекция за едно полувреме, като този път „ възпитаници “ им бяха връстниците им от Унгария. Тимът ни победи със 73:54 точки като господства в три от четирите четвъртини на мача.

Двубоят бе равносилен в първото полувреме, като унгарците даже имаха лек превес преди почивката. През второто полувреме обаче избраниците на Георги Младенов демонстрираха, че са по-класният и по-мотивиран тим на терена. В третата част те позволиха единствено 7 точки в коша си, а обстановката не се промени и в заключителната четвърт.

Така българите са към този момент на крачка от Топ 8 на шампионата, като за момента са водачи в групата с 2 победи. В последния си мач от тази фаза те ще излязат на 20 юли против Ирландия, която през днешния ден среща Латвия и е с актив от една победа досега.

Отново най-полезен в мача бе капитанът Емил Стоилов, който приключи с дабъл-дабъл – 13 точки и 11 битки. Лъчезар Тошков и Мартин Ангелов демонстрираха доста добра игра в гардовата линия и с изключение на с отлични отбрани се отличиха и с по 13 точки, като вкараха по 3 от шест от опититe си за пукотевица за 3 точки. Тошков добави и 7 битки и 4 асистенции. Константин Костадинов натрупа рано персонални нарушавания, само че още веднъж бе доста потребен с 9 точки, 6 битки и 2 отнети топки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР