Националният отбор на Сърбия по баскетбол записа нова ценна победа

...
Националният отбор на Сърбия по баскетбол записа нова ценна победа
Коментари Харесай

Сърбия удържа Турция в Истанбул и увеличи шансовете си за Мондиал 2023

Националният тим на Сърбия по баскетбол записа нова скъпа победа в похода си към Световното състезание следващата година. Възпитаниците на Светислав Пешич завоюваха гостуването си на Турция с крайното 79:72 (26:11, 21:17, 18:27, 14:17) в “Синан Ердем Доум ” в Истанбул.

Освен успеха, друга добра вест за щаба на западните ни съседи бе това, че плеймейкърът Василие Мицич стартира като титуляр и записа 30 минути в днешния мач. Както е известно, гардът нарани глезена си в предходния дуел на “плавите ”, само че наподобява всичко с него преди ЕвроБаскет 2022 е наред.

По този метод “плавите ” към този момент се намират доста покрай първите три позиции в своята група “I ”, които дават билет за Мондиал 2023. Западните ни съседи са на четвърта позиция с актив от 3-3, колкото е и този на Белгия. Шансовете на Турция за класиране към Световното понамаляха доста, защото селекцията на Ергин Атаман се намира на предпоследното пето място с баланс от 2-4.

Сърбите отвориха мача по доста мощен метод, като двуцифрената разлика се появи на таблото още след края на първата четвърт. Момчетата на Пешич си осигуриха 15-точкова преднина при 26:11, като чудесното им показване продължи със постоянна втора четвърт, след която разликата скочи до 19 точки при 47:28. 

През второто полувреме обаче се стигна до непредвиден поврат в мача. Домакините демонстрираха воля и редуцираха недостига си до седем точки при 57:50 в средата на третия интервал, а в последната четвърт Чеди Осман съумя собственоръчно да върне равенството в резултата при 71:71. Сърбия обаче съумя да изтръгне успеха след кошове на Никола Калинич, Марко Гудурич и Никола Йокич, които бяха в основата на серия от 8:1 в интерес на сърбите в края на дуела.

Йокич приключи с дабъл-дабъл от 24 точки и 10 битки за успеха на Сърбия. Никола Калинич завърши с 14 точки и 6 битки, Марко Гудурич добави още 14 точки и 6 асистенции, а Владимир Лучич се разписа с 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР