Националният отбор на Латвия спечели първото си отличие на световни

...
Националният отбор на Латвия спечели първото си отличие на световни
Коментари Харесай

Латвия надви САЩ и спечели бронзовите медали на световното по хокей на лед във Финландия

Националният тим на Латвия завоюва първото си отличие на международни шампионати по хокей на лед за мъже, откакто победи Съединени американски щати с 4:3 след продължение в дребния край в Тампере. По-късно през днешния ден пък Германия може да завоюва първата си купа, само че на пътя на европейците е колосът Канада.

Латвия е едвам 12-ият тим в историята, който печели отличие на международни шампионати. 11-и във безконечната ранглиста с един бронз повече е националният тим на Австрия, който е бил трети през 1931 и 1947.

Кристианс Рубинс се трансформира в воин за латвийците, откакто бранителят на Калгари Ранглърс от Американската хокейна лига (АХЛ) изравни резултата малко преди края на мача и вкара 1:22 минути след началото на продължението.

Латвия повеждаше на два пъти през първата третина посредством Робертс Букартс и Янис Якс, само че американците изравняваха мигновено с попадения на Роко Грималди. Съединени американски щати даже взе преднина в третата част с гол на крилото на Калгари Флеймс - Матю Коронато, само че Рубинс изравни 5:39 минути преди финалната сирена.

Латвийският вратар Артурс Силовс спря 26 удара за успеха, а стражът на американците Кейси Десмит отрази 21 шайби.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР