Националният отбор на Грузия се доближи само на една победа

...
Националният отбор на Грузия се доближи само на една победа
Коментари Харесай

Грузия взе своето срещу Люксембург

Националният тим на Грузия се приближи единствено на една победа от присъединяване на европейското състезание по футбол през 2024 година в Германия.

В полуфиналните плейофи, определящи последните три участника на шампионата, Грузия победи с 2:0 Люксембург и ще чака спечелилия от двойката сред Гърция и Казахстан в идващия си мач. И двата гола в срещата вкара Буду Зивзивадзе, а за гостите от Великото херцогство червен картон в 58-мата минута получи централният бранител Максим Шано.

Под проловния дъжд в Тбилиси домакините вкараха по един гол и през двете полувреме и имаха съществено игрово предимство, само че мачът можеше да се развие и по напълно различен метод, в случай че не беше една основна интервенция на системата за видеоповторения при започване на второто полувреме.

До почивката гредата и вратарят Антони Морис задържаха Люксембург в мача, само че Зивзивадзе съумя да открие в 41-вата минута, разписвайки се след неприятно изчистено центриране от корнер.

С началото на второто полувреме Люксембург сподели ново лице и Гиорги Мамардашвили трябваше да демонстрира класа на вратата на домакините. Той обаче бе беззащитен в 55-ата минута, когато Герсон Родригес се разписа. Тук обаче пристигна намесата на системата ВАР, която посочва, че голът не би трябвало да бъде приет, защото по-рано в офанзивата Шано е направил нарушаване против състезател на Грузия, за което би трябвало да получи и червен картон.

Така вместо равнене, домакините резервираха преднината си в резултата, а и останаха с човек повече на терена.

До края на дуела Грузия употребява ловко числения си превес, а в 64-тата минута Зивзивадзе вкара и втори гол, с който умъртви интригата.

Във финалния плейоф Грузия ще бъде хазаин на един всред европейския първенец за 2004 година Гърция или Казахстан. Нито Грузия, нито Казахстан са играли на европейско състезание като независими страни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР