Националният отбор на Чехия няма да излезе срещу Шотландия в

...
Националният отбор на Чехия няма да излезе срещу Шотландия в
Коментари Харесай

Чехия разпусна националния си отбор - не иска да играе мача с Шотландия

Националният тим на Чехия няма да излезе против Шотландия в идния мач от Лигата на нациите в понеделник. Това оповестиха от чешката футболна федерация, а повода е инфектирани от ковид футболисти в тима.

Вчера чехите стартираха присъединяване си в шампионата с победа с 3:1 при гостуването си на Словакия. Двама от играчите в отбора са под карантина след позитивни проби за Covid-19. Това развиване накара Славия (Прага) да заплаши, че ще привика футболистите си.

Развитието накара ръководителите на футбола в страната да вземат решение да разпусне целия тим. " Въпреки че националният тим на Чехия победи Словакия с 3:1 в петък, вторият мач в Оломук против Шотландия няма да се състои. Отборът е разхлабен ", обявиха от локалната футболна федерация.

" Причината е спор сред медицинските лица и управлението на чешката футболна федерация. Има съществени опасения от по-сериозно разпространяване на вируса ", се добавя в известието.

В тима на Шотландия останаха сюрпризирани от решение и чакат удостоверение от УЕФА. Местните медии пък към този момент се надяват на служебна победа.

Преди да започват мачовете от УЕФА оповестиха, че в сходни случаи мач ще се играе, в случай че тимовете имат разполагаем 13 играчи, измежду които да е и авариен вратар. Европейската централа ще се опита да пренасочи дуела, само че в сгъстения календар това ще е доста мъчно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР