Националният отбор на Белгия спечели бронзовите медали на Световното първенство

...
Националният отбор на Белгия спечели бронзовите медали на Световното първенство
Коментари Харесай

Белгия взе бронза на Мондиала в Русия

Националният тим на Белгия завоюва бронзовите медали на Световното състезание в Русия. „ Червените дяволи “ се постановиха с 2:0 над Англия в дребния край на шампионата и по този метод записаха най-хубавото си класиране на международни финали. Предишното върхово достижение на белгийците бе четвъртото място през 1986 година. Англия пък за повторно в своята история ще приключи на четвърто място на Мондиал след 1990 година.

Срещата на стадион „ Крестовски “ в Санкт Петербург стартира по желан метод за отбора на Роберто Мартинес, който откри резултата още в 4-ата минута. Завърналият се след наказване Тома Мюние се озова на чиста позиция в наказателното поле на Англия и с крайник засече центриране отляво на Насер Шадли за 1:0.

Голът даде спомагателна убеденост на „ алените дяволи “, които до края на първата част стигнаха до още няколко благоприятни условия за гол. От своя страна англичаните по този начин и не успяваха да основат по-сериозни рискове пред вратата на Тибо Куртоа.

След почивката „ Трите лъва “ очевидно подвигнаха оборотите и на няколко пъти бяха покрай равнене на резултата. Вместо това обаче при една от контраатаките си Белгия стигна до втори гол, дело на капитана Еден Азар, който оформи крайното 2:0 в интерес на своя отбор. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР