Националният отбор на България започна по великолепен начин Световното първенство

...
Националният отбор на България започна по великолепен начин Световното първенство
Коментари Харесай

Исторически успех за България на старта на СП по биатлон в Поклюка

Националният тим на България стартира по превъзходен метод Световното състезание по биатлон в словенския зимен център Поклюка, откакто се класира на 15-то място в смесената щафета на 4 по 7.5 километра.

Българският квартет в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодора и Даниела Кадева употребява единствено пет спомагателни патрона в осемте си стрелби. Благодарение на тази мощна пукотевица родните представители записаха своето най-хубаво класиране в дисциплината, от както тя бе въведена като част от международните шампионати през 2005-а година. Българите приключиха с закъснение от 4:07 по отношение на първенците от Норвегия.

Викингите, които бяха в състав Стурла Холм Легрейд, Йоханес Тингнес Бьо, Тирил Екхоф и Марте Олсбу Рьозеланд, минаха дистанцията за 1:20:19.3 часа, като за задачата използваха общо 11 спомагателни патрона. Три от тях пристигнаха при последната пукотевица в надпреварата, като Рьозеланд имаше три пропуснати цели след първите си пет изстрела, само че съумя да се оправи с напрежението и донесе златния орден на своите съотборници. Втори с пасив от тъкмо 27 секунди приключи квартетът на Австрия в състав Давид Коматц, Димон Едер, Дуня Здуч и Лизе Тереза Хаузер, които имаха потребност от единствено два аварийни патрона. Подиумът бе напълнен от Швеция, Себастиан Самуелсон, Мартин Понсилуома, Лин Першон и Хана Йоберг, които използваха осем спомагателни патрона и приключиха на 30.6 секунди зад Норвегия.

Следващият старт от програмата на Световното състезание ще е мъжкият спринт на 10 километра, които е очакван за петък от 15:30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР