Националният отбор на България загуби от Чехия с 1:2 като

...
Националният отбор на България загуби от Чехия с 1:2 като
Коментари Харесай

България загуби от Чехия в дебюта на Балъков

Националният тим на България загуби от Чехия с 1:2 като посетител в мач от квалификациите за Евро 2020, който беше дебютен за новия селекционер на „ лъвовете “ Красимир Балъков.

На „ Дженерали Арена “ в Прага родните футболисти се показаха едва и изцяло закономерно записаха проваляне, макар че дуелът стартира чудесно за тях. Още в третата минута дебютантът в националния тим Исмаил Иса даде преднина на България с добър изстрел с глава след чудесно центриране на капитана Ивелин Попов.

Веднага откакто изостанаха в резултата, домакините потеглиха в офанзивата в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 19-та минута, когато неприятна интервенция на различен дебютант – Кристиан Димитров, разреши на централния нападател на Чехия Патрик Шик да вкара във вратата на Николай Михайлов. Чехите сътвориха още куп положения до почивката, само че Михайлов и шансът оказа помощ на „ лъвовете “ да не позволен нов гол.

Все отново разумното се случи в 50-та минута, когато Шик получи добър извеждащ пас, преодоля обикновено Васил Божиков и вкара за 2:1. Възпитаниците на Балъков нямаха сили да отговорят и до края не съумяха да основат нито една заплаха пред противниковата врата.

В последна сметка, България позволи първо проваляне в квалификациите за Евро 2020 и остава с две точки в актива си, като заема четвърто място в група А. В другия мач от групата довечера Черна Гора и Косово направиха тъждество 1:1 в Подгорица.

В понеделник България приема Косово на Националния стадион „ Васил Левски “ от 21:45 часа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР