Националният отбор на България по волейбол за мъже спечели и

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже спечели и
Коментари Харесай

Волейболистите отново бяха категорични срещу Испания

Националният тим на България по волейбол за мъже завоюва и втората контрола против Испания – този път с 3:0. (25:20, 25:21, 25:18), оповестиха от федерацията. По сделка сред щабовете и за наслада на феновете още веднъж се играха общо пет гейма, този път с два спомагателни, като и те бяха в интерес на българите – 25:20 и 16:14.

 

И втората другарска намира се изигра пред цялостни трибуни в " Арена Вършец " и пред погледа на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. В първия дуел България победи с 3:1, вземайки и спомагателния пети гейм.

 

И във втория мач против Испания селекционерът на България Николай Желязков даде опция за изява на оптимален брой играчи от състава, водещ подготовка за Волейболната лига на нациите.

България стартира с Георги Сеганов, Аспарух Аспарухов, Светослав Гоцев, Радослав Парапунов, Светослав Иванов, Алекс Грозданов и либеро Владислав Иванов. Участие в срещата взеха също Димитър Димитров, Венцислав Рагин, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Владимир Станков, Мартин Атанасов, Николай Къртев и второто либеро Мартин Иванов.

 

Най-резултатен за България бе Светослав Иванов с 19 точки. Аспарух Аспарухов осъществя 17. Димитър Димитров приключи с 11. Най-много точки в срещата осъществя Жорди Рамон – 22, а Алваро Химено се регистрира с 20.

 

" Победите са значими, само че на този стадий е по-важно, че показахме по-добра игра от първия мач. Успяхме да подобрим много от съставените елементи.

В първия ден имахме проблеми при офанзивата на ниска топка в избрани миг, във взаимоотношението с разпределителя, с пайп. Във втората среща бяхме на доста високо равнище, успеваемостта беше доста висока. Търсим да играем на много по-висока скорост офанзиви при положително посрещане. Нещата се получиха много по-добре и не мога да бъда неудовлетворен.

Видяхме момчетата в игрова обстановка. Едно е да тренираш избрани неща в тренировката, друго е да видиш по какъв начин се получава по време на мач. Така виждаш до каква степен сме стигнали като сработка във всеки детайл. Това беше прелестна опция да се забележим. Супер положителни контроли за мен ", съобщи селекционерът на националния тим Николай Желязков.

 

Мачовете против Испания бяха първите публични инспекции за националния тим по волейбол за мъже преди старта на борбите от Волейболната лига на нациите. След лагера във Вършец националите ще заминат за Италия, където ще изиграят две срещи с домакините - настоящи европейски първенци. 

 

На 31 май и 1 юни в София ще се проведат две контроли с европейския вицешампион Словения, които ще бъдат последни преди заминаването за Канада за първата седмица от Волейболната лига на нациите. От 21 юни до 26 юни в " Арена Армеец " България е хазаин на мачовете от втората седмица на Лигата на нациите. Феновете ще могат да се насладят на шоуто в София - с присъединяване на някои от най-големите звезди на международния волейбол, на извънредно преференциални цени.

 

Източник: БНР

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР