Националният отбор на България по волейбол за мъже със сигурност

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже със сигурност
Коментари Харесай

България ще играе на 1/8-финалите на Евроволей във Варна

Националният тим на България по волейбол за мъже сигурно ще играе на осминафиналите на Европейското състезание, на което страната ни е съдомакин дружно с Израел, Северна Македония и Италия. Това стана факт, откакто отборът на Украйна се наложи с 3:2 гейма над Финландия в първия мач от предпоследния ден на програмата на група „ Б “, която се играе във Варна.

Още след първите два гейма на дуела, които бяха извоювани от Украйна (с 25:23 и 25:17), бе ясно, че отборът на Финландия напуща конкуренцията, предава Спортал.  Въпреки това финландците не се предадоха и взеха идващите две елементи (на 23 и 24), с цел да вкарат мача в тайбрек. В него те отстъпиха с 13:15, само че самото изигравена подсигурява продължаването на България към етапа на директните елиминации.

Утре отборите на Испания и Украйна ще решат в пряк дуел между тях кой от тях ще напусне Евроволей 2023 дружно с Финландия. Единственият късмет на Украйна да продължи е наложителна победа с 3:0 или 3:1, до момента в който Испания се нуждае от единствено два гейма, с цел да се класира за 1/8-финалите, които още веднъж ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна в петък и събота (8 и 9 септември).

 

Изходът от този дуел ще бъде доста значим и за България, защото след него ще стане ясно от какво ще се нуждаят „ лъвовете “ на Пламен Константинов против Словения (мачът е на следващия ден в 20:30 часа), с цел да се класират по-напред в крайното класиране в група „ Б “. Със сигурност обаче те няма да изпаднат от топ 4, поради по-доброто си геймово съответствие по отношение на Испания.

 

До момента България записа две победа (с по 3:1 против Финландия и Украйна) и отстъпи със същия резултат на Испания и Хърватия. В своя актив „ лъвовете “ има 6 точки, колкото и отборът на Испания, който обаче има извоювани с два гейма по-малко (6 против 8). Украинците са последните във краткотрайното класиране с една победа и три загуби и геймово съответствие 7:11.

 

Така, в случай че на следващия ден отборът на Украйна реализира победа с 3:0 или 3:1 България ще се нуждае от най-малко точка против Словения, с цел да се класира на третото място и да избегне възможна среща с Франция още на 1/8-финал. При победа на Испания с 3:0 или 3:1 българите ще се нуждаят от чиста победа над Словения, с цел да запазят третото си място, защото във всеки случай геймовото съответствие на „ лъвовете “ ще бъде по-добро.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР