Националният отбор на България по волейбол за мъже под 17

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже под 17
Коментари Харесай

Загуба за волейболните ни национали до 17 г. след петсетова битка с Франция

Националният тим на България по волейбол за мъже под 17 години (състезатели, родени след 1 януари 2007 година) се бори, само че отстъпи на Франция с 2:3 сета (13:25, 27:25, 25:22 21:25, 9:15 ) във втората контрола в зала „ Левски София “.

Така, след триумфа с 3:1 в първия мач сред двата отбора, „ лъвчетата “ и „ петлите “ приключиха наедно в изиграните другарски срещи.

За разлика от първия мач, във втората среща волейболистите на Франция демонстрираха доста по-големи благоприятни условия. Двата отбора се захапаха и се получи същинска борба.

Нашите момчета означиха неоснователен старт и през цялата първа част изпълняваха ролята на догонващ.

Картината се резервира и през втория гейм, в който Франция водеше с 22:18, само че понижи темпото. В този миг най-сетне „ лъвчетата “ откриха себе си и съумяха да изравнят при 23:23. В най-важните минути те демонстрираха и темперамент и завоюваха гейма за равенството 1:1.

Равностойността докара до нова смяна на надмощието и в идващите две елементи два отбора още веднъж си размениха водачество още по веднъж, с цел да се стигне до тайбрек.

В петата решителна част „ петлите “ бяха непоколебими. Тръгнаха с разгромното 8:3 в своя изгода. Нашите момчета се пробваха да се върнат, само че съперникът резервира непоклатимост и затвори мача с крайното 3:2.

Контролите с Франция бяха част от подготовката на отбора ни за идната европейска подготовка, на която България е хазаин. Турнирът е от 18 до 22 януари още веднъж там. Съперници на нашите са Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. (Резултатите от мачовете с последните две страни не се зачитат за крайното класирането на тимовете от балканския регион). Само първенецът взима директна квота за Европейското състезание през 2023 година в Черна гора. Останалите балкански страни играят на спомагателни квалификации. Според показаните резултати в срещите с балканските тимове, един всред Англия или Финландия също добива право за присъединяване във втори кръг.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР