Националният отбор на България по футбол записа една от най-срамните

...
Националният отбор на България по футбол записа една от най-срамните
Коментари Харесай

Грузия разби България с 2:5. Ясен Петров подаде оставка

Националният тим на България по футбол записа една от най-срамните си загуби, отстъпвайки с 2:5 от отбора на Грузия във втория си мач от Група 4 на дивизия “С” на Лигата на нациите.

Мачът се игра в Разград, като след него треньорът Ясен Петров подаде оставка.

" Аз нямам моралното право да остана. Ще се разделим. Поемам цялата отговорност. Дано пристигна някой треньор, който успее да вдигне футболистите и да промени обстановката. Извинявам се на всички, които са гледали тази продукция “, сподели Петров.

Грузинските футболисти тотално надиграха българския отбор. Те откриха резултата още в четвъртата минута с гол след корнер на Зурико Давиташвили. В 31-та минута Грузия удвои, откакто Иракли Азаров опита центриране по земя, само че топката се отклони от крайници на Андреа Христов и за повторно влетя в мрежата на българския отбор.

Пет минути след началото на втората част Атанас Илиев върна очакванията на България, засичайки центриране отдясно на Иван Турицов и с глава понижи резултата на 1:2.

Следващите 20 минути в Разград обаче бяха кошмарни за българите.

Буду Зивзивадзе върна задатъка от два гола за Грузия в 52-та минута, а в 57-та Кварацхелия беше прецизен от дузпа за 4:1. В 69-та минута и Валери Казаишвили се записа измежду голмайсторите, правейки резултата 5:1.

В 83-та минута Илиян Стефанов вкара почетен гол за България, реализирайки дебютното си попадение за националния тим.

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов ще води националния тим при гостуванията на Гибралтар и на Грузия в идващите два мача от трета група на шампионата Лига на Нациите, заяви източник от централата за Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР