Националният отбор на България по футбол допусна втора поредна загуба

...
Националният отбор на България по футбол допусна втора поредна загуба
Коментари Харесай

Спорна дузпа и дебютен гол донесоха на Италия исторически успех в София

Националният тим на България по футбол позволи втора поредна загуба в квалификациите за международното състезание в Катар през 2022 година " Лъвовете " отстъпиха с 0:2 на Италия като домакини, само че демонстрираха по-добра игра спрямо провалянето с 1:3 от Швейцария преди три дни.

Победата е историческа за " Скуадра адзура ". До през днешния ден италианците нямаха триумф в София, само че като цяло са неуместен противник за " лъвовете ". " Адзурите " са спечелили 11 от 13-е публични дуела сред двата отбора.

Снимка: Lap.bg

На ст. " Васил Левски " Италия поведе в 43', когато Андреа Белоти бе прецизен от дузпа, отсъдена за фаул на Даниел Димов против него. Решението на основния арбитър Славко Винчич (Словения) обаче бе пресилено.

Съперникът постави точка на разногласието в 82' посредством влезлия като запаса Мануел Локатели, за който това бе дебютно попадение с националната фланелка.

Така Италия излезе отпред в квалификационна група 3 с цялостен актив от 6 точки, до момента в който отборът ни остава на последното място с 0. В идващия кръг - на 31 март (сряда), селекцията на Ясен Петров гостува на Северна Ирландия, до момента в който ще пътува за Литва.

Снимка: Lap.bg

България: Пламен Илиев, Сисиньо, Димов, Антов, Божиков, Цветанов, Костадинов, Чочев, Витанов, Делев, Гълъбинов

Италия: Донарума, Флоренци, Бонучи, Ачерби, Спинацола, Барела, Сенси, Верати, Киеза, Белоти, Инсиние
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР