Националният отбор на България по баскетбол приключи с високо вдигната

...
Националният отбор на България по баскетбол приключи с високо вдигната
Коментари Харесай

ЖАЛКО! България се бори мъжки, но напусна Евробаскет 2022

Националният тим на България по баскетбол завърши с високо вдигната глава присъединяване си на Евробаскет 2022, откакто загуби от Белгия с 80:89 и напусна шампионата. Успех против " алените дяволи " щеше да ни класира към директните елиминации след успеха през вчерашния ден над Грузия, само че през днешния ден националите ни не съумяха да покажат задоволително добра игра.Емануел Льокомт осъществя първия панер в срещата, само че незабавно по-късно Александър Везенков отговори с тройка за 3:2. Нова точна пукотевица от зоната за три точки на Чавдар Костов даде задатък на " лъвовете " от 8:6. Българите направиха три положителни отбрани, а Емил Стоилов пропусна отлична опция под коша. Бърза офанзива и забиха от Ханс Ванвейн за 10:8. Двата тима направиха няколко пропуща, а Ретин Обасоан осъществя от тройката. Последва нова неточност на нашите, само че Мвема не съумя при поднасянето.

Бост спря неприятната серия на българите с тройка. Бако се възползва от неточност на Иван Алипиев и изведе Белгия напред с 15:13. Везенков с точна пукотевица от зоната за три точки върна задатъка на българите - 16:15. Последваха два сполучливи наказателни удари на Везенков, а Павлин Иванов фаулира Обасоан, който осъществя стрелбата си, само че пропусна от наказателната линия. 3.6 секунди преди края на първия интервал Иван Алипиев си завоюва два фаула, само че вкара единствено един от тях. Обасоан отговори с тройка със сирената за 19:20 след 10 минути игра. 

Вторият интервал стартира с тройка на Максим де Зеув. При 3 секунди до края на офанзивата Бост откри Везенков, който реши да играе за нарушаване от зоната за три точки, а с изключение на фал осъществя и стрелбата си, а по-късно и от наказателната линия. Чавдар Костов пък не съумя да забие след страховит пас на Иван Алипиев. Белгия още веднъж излезе напред след втората поредна тройка на Де Зеув, а по-късно и Льокомт осъществя за 23:28. " Лъвовете " продължиха да изпитват усложнения в офанзива, само че Везенков още веднъж взе нещата в свои ръце и осъществя след пробив за 25:30. 

Българите не съумяха да се възползват от положителната си отбрана и Иванов пропусна от отворена пукотевица. След това и Везенков опита добавка, само че не сполучи. Топката остана в притежение на българите, само че още веднъж Везенков не съумя да вкара под коша. Тройка на Костов понижи пасива на българите на 28:32 3:20 преди полувремето. Белгия осъществя два пъти от междинна отдалеченост, което принуди Росен Барчовски да вземе спиране при 28:36. Авансът на противника ни става двуцифрен след нова пукотевица от междинна отдалеченост на Льокомт. Последва пропуск на Димитър Димитров, а Обасоан ни наказа с тройка - 28:41. Полувремето пристигна след нов пропуск от междинна отдалеченост на Везенков. 

Третият интервал стартира с отличен самостоятелен пробив на Димитър Димитров и точна пукотевица в коша на белгийците. Последва отлична отбрана и точна пукотевица от зоната за три точки на Димитров. Павлин Иванов също се " разсъни " и понижи пасива на нашите до 5 точки - 38:43. Обасоан стартира мощно и втората част и осъществя втора сполучлива пукотевица, само че Иванов отговори с нови две точки. Лесни две точки на Димитров под коша накараха треньорът на Белгия да вземе таймаут при 42:45. Силните изяви на Иванов също продължиха и гардът осъществя тройка, с която изравни резултата. 

Везенков осъществя след битка в офанзива, само че Де Зеув се оказа самичък на тройката и не сбърка - 47:50. Съдиите пък преразгледаха стрелбата на Иванов от зоната за три точки, защото имаше подозрения, че гардът е настъпил линията, само че в последна сметка тройката остана. Почти три минути и половина преди края на третата част Тумба получи неспортсменко нарушаване, а Везенков осъществя и двата наказателни удара. Топката остана в наше владеене, а Дий Бост подсети на себе си с панер и фал за 52:52. " Лъвовете " излязоха напред в резултата за първи път от началото на мача след тройка на Бост, само че Мвема върна трите точки за 55:57. Льокомт осъществя след пробив, а Андрей Иванов го и фаулира. Бост извърши нарушаване при битка в нахлуване, след което реагира бурно на решението на съдиите и получи техническо нарушаване. 

Везенков не съумя да се възползва от превъзходен пас на Карамфилов след неточност на Белгия. Андрей Иванов улови битката, само че и той не съумя да се разпише. Жиле беше оставен самичък на тройката, само че пропусна. Везенков проби през Льокомт, който го фаулира, с цел да го спре от лесни две точки. Звездата на Олимпиакос застана на наказателната линия, с цел да реализра два пъти, оформяйки " дабъл-дабъл " от 20 точки и 10 битки. Алипиев осъществя тройка, само че Обасоан вкара две точки след пробив. Везенков пропусна от далечна отдалеченост 4.5 секунди преди края, а Табу пропусна със сирената. 

Последната част стартира неприятно за българите. Тумба осъществя един от два наказателни удара, а по-късно заби мощно в нашия панер. С доза късмет Бост вкара тройка, само че Де Зеув върна трите точки - 63:72. Забивка на Андрей Иванов след отличен пас на Везенков и две точки след пробив на Бост накараха Дарио Гергия да изиска таймаут. 6:22 преди края Табу извърши неспортсменско нарушаване против Везенков, а звездата на Олимпиакос вкара два пъти от наказателната линия. Топката остана в наше притежение, като Бост стреля надалеч зад арката, само че при битката белгийците направиха нарушаване. Последваха пропуски от зоната за три точки на Везенков и Либер, а най-хубавият български баскетболист осъществя под коша за 71:75. 

Страхотна пукотевица от далечна отдалеченост на Табу върна задатъка на Белгия до седем - 71:79. България върна две точки след битка в нахлуване и панер на Димитров. Везенков осъществя два пъти от наказателната линия за 75:79. Кош на Де Зеув, а по-късно пропуск от тройката на Иванов оставиха задатъка на Белгия шест точки, а до края оставаше 1:44. Иванов пропусна чиста пукотевица от тройката. Минута и три секунди преди края Везенков получи техническо нарушаване, откакто изиска нарушаване при битката под коша, откакто беше избутан от противник. Табу осъществя от наказателната линия, а по-късно същото стори Обасоан на два пъти. Костов осъществя от тройката, а по-късно Табу вкара един път от наказателната линия 24 секунди преди края. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР