Националният осигурителен институт (НОИ) ще внедри интегрирана информационна система, която

...
Националният осигурителен институт (НОИ) ще внедри интегрирана информационна система, която
Коментари Харесай

Нова система на НОИ ще позволи използването на Електронно осигурително досие за пенсия

Националният застрахователен институт (НОИ) ще внедри интегрирана осведомителна система, която ще разреши потреблението на Електронното осигурително досие за пенсия (ЕОДП).

В него по нов метод ще бъдат показани някои от съществуващите и все още на уеб страницата на ведомството информации за обезпечените лица по отношение на пенсионните им права (за застрахователен стаж и доход), както и информации в услуга на пенсионерите (за издадени пенсионни разпоредби и настоящо състояние), споделиха пред Българска телеграфна агенция от Национален осигурителен институт.

„ Справките са обогатени с повече данни, които лицата могат да преглеждат, избирайки по-широк набор от благоприятни условия “, прецизираха от там. Ще има и напълно нови информации с данни за осигурителни интервали, застрахователен приход и импортирани вноски за самоосигуряващи се лица; стаж и обезпечаване в други държави; застрахователен стаж и приход по данни от Осигурителния списък към НОИ; изплатени пенсии, добавки, пенсионни записи и др.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР