Националният ни отбор при мъжете по ръгби 7 тръгва за

...
Националният ни отбор при мъжете по ръгби 7 тръгва за
Коментари Харесай

България излиза срещу Англия във важен мач по ръгби 

Националният ни тим при мъжете по ръгби 7 потегля за Хърватия, където в събота и неделя ще се проведат мачовете от първия шампионат „ Трофи “ – Ръгби Европа 2022. Нашите са в група с Англия, Швеция и Люксембург, като присъединяване в мощния шампионат българските ръгбисти си завоюваха с помощта на първото място в миналогодишното издание на Конференция 1. Седмица по -късно в Будапеща ще бъде и втория шампионат от програмата на „ Трофи “, като противниците ни ще станат ясни след изиграването на мачовете в Хърватия. Всичко зависи от представянето на България през уикенда и въз основата на точките ще се образуват съперниците ни в унгарската столица. Съставът на националите ни е воден от мениджъра Павел Велков и играещия треньор Ивайло Иванов, който е водач на отбора ни в последните години. Останалите „ лъвове “, които ще пазят достойнството на страната ни са: Ивайло Иванов Светослав Одаджийски, Иван Филипов, Смилко Дебрелиев, Костадин Дебрелиев, Кристиян Павлов, Цветостин Цветков, Петър Николов, Теодор Богданов, Цветан Иванов, Илия Димитров, Веселин Пейчев и Костадин Димитров.

„ В „ Трофи “ дивизията, която е второто равнище на Ръгби Европа противниците са повече от класни. Това обаче не трябва да ни тормози, тъй като нашия отбор в последните години сподели голямо израстване и самочуствие, с цел да се противопоставим почтено на огромните ръгби народи. Тръгваме уверени в себе си и задачата ни е да играем за победа във всеки мач, без значение от съперника. Англия, Швеция и Люксембург са любимци в Загреб, само че имаме своите шансове. На базата на класирането от Загреб ще бъдат образувани и групите за Будапеща. Отборите, които са в „ Трофи “ дивизията са 12, разграничени в 3 групи по 4 състава. Нашата цел е след двата шампионата да сме в Топ 8. Абсолютно справедливо сме в Трофи и отиваме да покажем нашите благоприятни условия. Дали ще ни подценят си е техен проблем, ние излизаме за борба още в първия мач против Англия “, показа Павел Велков – управител на тима.

Българските национали няма да се прибират след първия шампионат, а остават в Загреб за възобновяване и подготвителен лагер. В средата на идната седмица отпътуват за Будапеща и второто присъединяване от програмата на „ Трофи “ – Ръгби Европа 2022.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР