Националният ни отбор по волейбол за юноши до 17 г.

...
Националният ни отбор по волейбол за юноши до 17 г.
Коментари Харесай

Евросребро за лъвчетата

Националният ни тим по волейбол за юноши до 17 година заслужи сребърните медали на Европейското състезание в София. На финала момчетата на Мартин Стоев изгубиха от Франция с 1:3 гейма (-20, 23, -20, -13). Това е първо отличие за България от 2010 година Миналата година нашите приключиха на четвърто място на шампионата в Турция. Те станаха и Балкански първенци 2018 година

Пред 2000 души в зала " Христо Ботев " топреализатор стана Владимир Гърков с 10 т. Георги Татаров добави 9, а синът на Владимир Николов - Александър завърши с 8 т. 15-годишният блокировач Лазар Бучков заби 7 т. За " петлетата " Нейтън Кановас вкара 15 т., а Хили Ено - 11 т.

Гърков и Татаров взеха самостоятелните оценки за " Най-добър посрещач " и " Най-добър диагонал " на конкуренцията.

" Френският тим бе по-силен от нашия. Надявам се в бъдеще да вземем реванш. Голям триумф направиха децата - лъч светлина в мрачен тунел. В тези мрачни времена на българския волейбол, доведени от наши " приятели " (да се има за цел оставане в групата на Лигата на нациите, т.е. да не сме последни, губейки от страни като Китай, Португалия, Австралия и мн. други) - и като се има поради в какви студени и дребни зали упражняват множеството от тях, без средства за възобновяване и други нужни неща за вярното развиване на един състезател, тези деца оставиха зад себе си Русия, Италия, Полша и така нататък Тежко е да загубиш край, само че все пак горе главите за нови триумфи ", разгласи Мартин Стоев. Като селекционер на мъжете той ги изведе до бронз на Световното състезание 2006 година и до бронз на Световната купа 2007 година, както и до 5-о място на Олимпиадата в Пекин 2008.

" Това е самопризнание за труда на момчетата, залата беше цялостна. Много би трябвало да се работи. С Мартин Стоев към този момент обсъдихме някои неща. Нека отшумят страстите, по-късно ще приказваме още повече. Това е генерация, която в действителност има ужасно бъдеще. Искаме да имат развиване и непрекъснато да се потвърждават в идващите години. Почти целият тим е доста надарен. Трябва да вземем ограничения за тяхното развиване. Ако може, да упражняват дружно целогодишно и да влязат във Висшата лига ", разгласи шефът на федерацията синж. Данчо Лазаров.

В дуела за третото място в София Полша победи Чехия с 3:0 (24, 26, 21).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР