Националният консултативен комитет на Канада по имунизация препоръча на Министерството

...
Националният консултативен комитет на Канада по имунизация препоръча на Министерството
Коментари Харесай

Канада спира ваксинацията с AstraZeneca за лица до 55 години


Националният съвещателен комитет на Канада по имунизация предложи на Министерството на здравеопазването на северноамериканската страна да спре имунизацията на популацията под 55 години с ваксина, създадена от британско-шведската компания „ AstraZeneca “ и университета в Оксфорд, защото е належащо деликатно изследване данните за образуването на кръвни съсиреци в огромни съдове в нарушаване на съсирването на кръвта при имунизирани, се показва на уеб страницата на канадското министерство на опазването на здравето, оповестява ТАСС.

„ Националният съвещателен комитет по имунизация на Канада сега предлага да не се употребява имунизацията „ AstraZeneca “ против COVID-19 при лица на възраст под 55 години “, се споделя в документа. Той прецизира, че това се дължи на изследването на получените данни за образуването на кръвни съсиреци в огромни съдове в нарушаване на съсирването на кръвта при имунизирани.

Експертите на комитета учат информация, че в Европа са открити няколко сходни случая, най-вече измежду дами, при имунизираните във възрастовата група до 55 години. Промените настъпват 4-16 дни след имунизацията. В Канада, както следва от известието, сходни случаи към момента не са регистрирани.

По-рано в понеделник CBC заяви, че канадският народен съвещателен комитет по имунизацията ще реши да спре имунизирането на популации под 55 години с „ AstraZeneca “, само че не даде детайлности На 1 март комисията предложи на Министерството на здравеопазването на страната да спре използването на имунизацията „ AstraZeneca “ при хора на възраст над 65 години заради " лимитирана сега информация по отношение на нейната успеваемост за тази възрастова група ", само че на 16 март отдръпна тази рекомендация. Специалистите от отдела дават рекомендации на канадските управляващи по отношение на потреблението на всички ваксини, утвърдени от Министерството на здравеопазването.

На 14 декември предходната година в Канада стартира имунизация на популацията. В момента в страната се оферират ваксини от американските компании „ Pfizer “, „ Moderna “, „ Johnson & Johnson “ и британско-шведската „ AstraZeneca “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР