Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност, заяви Корнелия

...
Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност, заяви Корнелия
Коментари Харесай

Нинова призова за нова ядрена мощност

Националният интерес на България изисква нова нуклеарна мощ, съобщи Корнелия Нинова през обществените мрежи, защото е под карантина вкъщи си. Според ръководителя на Българска социалистическа партия още занапред би трябвало да се реализира единодушие тематиката да бъде задвижена в идващото Народно заседание.

" И за АЕЦ " Белене " бяхме прави, както за доста други неща, само че кой да ни чуе. Разни ползи попречиха да бъде предпазен националният интерес на България ", написа Нинова. Тя напомни подписката на Българска социалистическа партия от 2013 година, когато бяха събрани над 770 000 подписа за народен референдум. " Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени въпроса на допитването. А по-късно одобри решение в Народното събрание за преустановяване на строителството на нова атомна централа на площадката в Белене ", заключи тя. По думите ѝ към този момент е ясно, че единствената сигурна и евтина заместваща мощ на въглищните централи е нуклеарната сила, само че се загуби скъпо време, за което заплаща целият български народ. " Нека всички партии, които ще влязат в идващото Народно заседание, занапред да реализираме единодушие, че едно от първите неща, което ще създадем, е да дадем ход на създаване на нова нуклеарна мощ. Това е работещото и рационално решение ", прикани ръководителят на Българска социалистическа партия.

Тази заран социалистите ще създадат алегорично разкриване на националната си акция за парламентарния избор. В столичната изложба " nOva art spacе " ще бъдат водачите на листи, също така ще бъде показан проектът на Българска социалистическа партия за първите 100 дни на Народното събрание и държавното управление.

В някои изборни региони към този момент бяха направени откривания на акцията. Началото за Пловдив област бе обещано от Влаховата къща в село Брестовица, община Родопи. " Заставам пред вас като човек, който желае да промени страната си, тъй че тя да е по-добро място за нас, за родителите ни, за децата ни. Аз имам вяра в това, дружно би трябвало да повярваме, че е допустимо, и сме длъжни да извоюваме тази смяна ", съобщи лидерката на листата Веска Ненчева. Според нея политиците би трябвало да са виновни и готови за решаването на тежките проблеми, свързани с икономическата, обществената и енергийна рецесии. " В Българска социалистическа партия сме готови и знаем какво и по какъв начин би трябвало да се направи. Готови сме с програмата за първите 100 дни на ръководство, незабавни ограничения, свързани с енергийната рецесия и бюджета за 2022 година Не би трябвало да разрешаваме случилото се в 45-я и 46-я парламент да се повтори ", добави тя.

Водачът на листата в столичния 24 МИР Георги Свиленски зададе въпросите, на които левицата чака отговор от останалите партии по време на акцията: " Съгласни ли са, че Истанбулската спогодба не би трябвало да бъде утвърдена, че джендър идеологията не би трябвало да бъде вкарвана, че Република Северна Македония би трябвало да бъде присъединена към Европейски Съюз, без да нарушава контракта, който е подписан? Съгласни ли са, че би трябвало да бъде понижен Данък добавена стойност на храните от дребната потребителска кошница от 20% на 9%, че Данък добавена стойност на енергоносителите би трябвало да бъде понижен от 20% на 9%, с цел да бъдат облекчени българските жители, че би трябвало да има по 200 киловатчаса помощ на всяко семейство ". В тв присъединяване той уточни, че Българска социалистическа партия е посочила, че може да води разговор, да приказва, само че и да изслушва. Има какво да предложим, единствено да е в границите на държавността и Конституцията ", акцентира Свиленски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР