Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес
Коментари Харесай

Оранжев код за интензивни валежи, гръмотевици и градушки в четири области

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от втора степен - оранжев код, за интензивни превалявания, за гръмотевици и градушки за четири области, и от първа степен  - жълт код, за 21 области в страната.

Областите с оранжев сигнален код за през днешния ден са: Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

В тях се чакат интензивни и местни обилни превалявания, гръмотевични стихии с краткотрайно увеличаване напразно и градушки. Локалните количества на преваляванията може да доближат до 50-60 литра на квадратен метър.

От Национален институт по метеорология и хидрология оповестяват, че поради понижението на температурите през тази нощ на връх Мусала е валял сняг.



За 5 септември още от през днешния ден Национален институт по метеорология и хидрология издаде за Източна България предизвестие от първа степен - жълт код, за интензивни превалявания, гръмотевици, градушки и за мощен вятър. За на следващия ден има също предизвестие за мощен вятър и за интензивни превалявания в Източна България.

Синоптиците осведомят, че през днешния ден времето ще е доста топло в Западна Европа, а много хладно ще бъде на Балканите. Ще има обилни по количество превалявания в доста региони от България и в Гърция. С дневни температури от към 20 градуса в Западна България, есента ще подсети, че в умерените ширини идва през септември, означават метеоролозите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР