Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код в 3 области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от втора степен – оранжев код в 3 области в източната половина от страната – Шумен, Велико Търново и Търговище. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени. Предупреждението е за значителни превалявания с гръмотевици.

Жълт код за мощен дъжд с гръмотевици пък е разгласен за на следващия ден в 12 области – Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Варна, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол.

Времето през днешния ден ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан от североизток, след обяд в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще бъдат сред 32 и 37 градуса, малко по-ниски ще са тук-там по високите западни полета и по Черноморието. В София температурата ще е към 28 градуса.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР