Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години

...
Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години
Коментари Харесай

Девойките до 17 години с нови две тежки загуби на Европейското в Грузия

Националният хандбален тим на България за девойки до 17 години позволи нови две тежки загуби на Европейско състезание за тази възраст в Грузия.

Първо воденият от треньорката Петя Панчева отбор падна от Гърция с 30:39 (10:22) в третия си мач от предварителна Група А на шампионата. Младите гръцки хандбалистки взеха самодейността още от първата минута на срещата и до полувремето към този момент водеха с разгромното 22:10. През втората част Гърция продължи да управлява играта и умерено завоюва с 39:30. Над всички за България още веднъж беше Мари Томова със страхотните 16 гола и закономерно бе определена за най-полезна състезателка от отбора, само че и това не беше задоволително за триумф. За гръцкия отбор Аврамира Севдили и Георгиа Кулури осъществя 9 и 8 попадения за успеха, като първата беше оповестена и за най-полезна състезателка.

След това пък българските девойки бяха безусловно отнесени от любимеца в групата Сърбия с 16:44 (6:20) в последната си среща от групата. За страдание на България, мач не се получи като Западните ни съседки изцяло диктуваха събитията на полето. Най-резултатна за състава на България за следващ път стана Мари Томова с 10 гола, само че за най-полезна състезателка от отбора беше избрана Анита Костадинова, отчела се с 3 попадения. За сръбкините Милица Пап и Уна Обренович осъществиха надлежно 12 и 10 гола за успеха, като първата беше избрана и за най-полезна състезателка.

Така България приключи на последното 5-о място в крайното класиране на групата без нито победа. По този метод българките ще играят за 9/10-о място в крайното класиране на шампионата против последния тим от другата Група В - Латвия. Мачът е през днешния ден (10 август) от 10,00 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР