Националният филхармоничен хор Светослав Обретенов отбелязва своята 75-а годишнина с

...
Националният филхармоничен хор Светослав Обретенов отбелязва своята 75-а годишнина с
Коментари Харесай

Емануил Иванов е солист в юбилейния концерт на НФХ Светослав Обретенов

Националният филхармоничен хор " Светослав Обретенов " отбелязва своята 75-а годишнина с концерт през днешния ден, 24 октомври, в зала " България ". Само преди месец специфичният посетител на събитието Eмануил Иванов и присъдената му първа премия на интернационалния конкурс " Феручо Бузони " се трансфораха в вест в българската преса. Голямото самопризнание от едно от най-трудните и реномирани клавирни надпревари по света идва в България за първи път в дългогодишната му история и подрежда името на Емануил Иванов в Залата на славата на спечелили в състезанието. Сред тях са Марта Аргерих, Гарик Олсън, Лиля Зилберщайн, Борис Блох, Майкъл Понти, Арналдо Коен, Анна Кравченко и други

В концерта ще се насладим на виртуозното осъществяване на Емануил Иванов на Концерт за пиано и оркестър от Григ. " Стабат Матер ", " Аве Мария ", " В името на Бог - Хвала! ", " Възхвала на Дева Мария " са четирите сакрални пиеси на Верди, които ще извърши Националният хор. В програмата е включено и творбата " Феникс " на Александър Текелиев.

През 75-годишната си история НФХ " Светослав Обретенов " е притежател на голям брой награди и самопризнания, измежду които " Кристална лира 2016 " в категория " Хорово изкуство " и най-престижното звание " Музикант на годината 2016 ". От юни 2015 година Славил Димитров е диригент на НФХ, а от октомври 2018 година е ръководител на Българския хоров съюз. В сезон 2019/2020 маестрото отбелязва 25 години креативна активност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР