Националният фестивал Семе българско“, който ще се проведе на 29

...
Националният фестивал Семе българско“, който ще се проведе на 29
Коментари Харесай

Специална селекция семена предлага на посетителите фестивалът „Семе българско“ тази година

Националният фестивал „ Семе българско “, който ще се организира на 29 и 30 април в Севлиево, дава на ценителите на обичайните усети изключителна опция да засадят в градината си зеленчуци, плодове и зърнени култури с потвърдено от десетилетия качество.

​Като дългогодиш​ен сътрудник на фестивала​, ​Селскостопанската академия​ ще предложи за продажба специфична селекция семена на устойчиви български сортове, като началото на акцията, наречена „ Предай нататък ” ще бъде обещано персонално от ръководителя на Академията проф. Мартин Банов.

Луксозните кутийки съдържат семена, деликатно подбрани от Институт по зеленчукови култури „ Марица “ – гр. Пловдив, Институт по растителни генетични запаси – гр. Садово, Институт по розата и етеричномаслените култури - гр. Казанлък и Институт по декоративни и лечебни растения – гр. София. Част от скъпите пакетчета ще бъдат предоставени като подарък от Селскостопанската академия към участниците в обичайна фестивална лотария. Инициативата се осъществя с поддръжката на Първа капиталова банка.

За да се запазят и да продължат да се отглеждат български сортове, тази година ​отново ще отвори ​врати познатият на всички​ Дом за семена. Във високия към 2 метра кошер, ситуиран директно до фестивалната сцена, посетителите ще намерят и ще могат гратис да си вземат български сортови семена, ​сред които и такива, предоставени от читалищата ​в​ ​севлиевските ​села​. ​

Организаторите на събитието ще дават и хиляди семена от одобрени български сортове зеленчуци като​: ​домат „ Розова магия “, краставици „ Гергана “, пипер „ Пловдивска капия “, тиква вид „ Пловдивска “ и други Инициативата, чието мото е „ Донеси, показа и вземи ” дава опция за свободен продан на обичайни локални сортове и в нея може да се включи всеки посетител на фестивала, като си вземе и/или остави в кошера пакетче семена с информация за тях.

За да е всичко от заклевам до върха все българско!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР