Националният дворец на културата обогатява своите пространства с постоянна Лятна

...
Националният дворец на културата обогатява своите пространства с постоянна Лятна
Коментари Харесай

С Празник на буквите откриват Лятна сцена НДК

Националният замък на културата обогатява своите пространства с непрекъсната Лятна сцена НДК, ситуирана навън, в парка зад двореца. Това ще е новото културно преживяване за столичани и посетители на София, уверени са от управлението. Официалното разкриване ще бъде на 24 май с Празник на буквите. Междувременно след подписването на Меморандума за съдействие сред Националния замък на културата и Софийската опера и балет стана ясно, че на 14, 15 и 16 юли Операта ще показа на Лятната сцена на НДК едни от най-хубавите си спектакли.

Кино под звездите, както и концерти на одобрени и начинаещи реализатори са измежду концепциите за стратегия на новото културно пространство. То е с потенциал от най-малко 450 седящи места с опция за допълнение на най-малко още толкоз мобилни седящи места, както и правостоящи.

Освен че ще употребява Лятната сцена за показване на продукциите на своя Продуцентски център, както и за партньорски продукции, НДК скоро ще стартира да предлага мястото и на свои клиенти. Сцената разрешава да се състоят както събития с продажба на билети, по този начин и със свободен достъп. От управлението са решени да влагат особено в поредност от събития с безвъзмезден вход, които да дават опция за изява на млади гении.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР