Националният ден на тангото се празнува в Аржентина на 11

...
Националният ден на тангото се празнува в Аржентина на 11
Коментари Харесай

11 декември - Световен ден на тангото

Националният ден на тангото се чества в Аржентина на 11 декември.



Датата е определена, с цел да означи рождението на Карлос Гардел (1890 - 1935), историческа фигура за развиването на това изкуство, и на Хулио де Каро (1899 - 1980) - популярен музикант и диригент в музикалния род.

Причината да се отбелязва този ден изискуем на композитора Бен Молар. На него му прави усещане, че двете рождени дати съответстват, и взема решение да провежда тържествено отбелязване на тази дата. Представя своята концепция - за основаване на специфичен ден - пред културния секретар на община Буенос Айрес. Чак след 11 години, на 11 декември 1977 година концепцията му е публично възприета и същата година денят става народен.

Макар да няма самопризнание от интернационалните институции, Денят на тангото се чества от голямата общественост по света. Танго не е единствено танц, а и музика, лирика и метод на живот. Танго могат да танцуват двойки, формирани от дами, както и от мъже. Това е мощно обществен танц и метод на другарство, в който освен пристрастеността, на пръв взор, е водеща, а доверието, копнежът по непосредственост оттатък условностите.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР