Националните и регионалните музеи в страната ще бъдат отворени за

...
Националните и регионалните музеи в страната ще бъдат отворени за
Коментари Харесай

Националните и регионалните музеи в страната ще са отворени за ученици днес

Националните и районните музеи в страната ще бъдат отворени за проведени училищен визити през днешния ден. Част от тях ще бъдат със свободен вход, а в други таксите ще са минимални.

В деня след вота учениците ще могат да прегледат гратис музеите и Ботаническата градина към Българската академия на науките, както и институтите й, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

От Сдружението на общините ще предлагат да се дефинират алегорични такси за посещаване на общинските културни институции. За това са се разбрали министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на културата Боил Банов, изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините Силвия Георгиева и ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

Денят след вота за локална власт е разгласен за неучебен, само че присъствен за учениците и учителите от учебните заведения, в които има изборни секции.

Ръководствата им могат да провеждат спортни прояви, действия по ползи, визити на музеи, галерии, театри или на други културни институции, както на компании и предприятия за кариерно насочване на децата. Директорите имат правото да изберат и да има естествен образователен развой, осведомят от МОН.

В понеделник учениците може да посетят и общинските културни институции - като галерии, театри, библиотеки, читалища, както националните и районните музеи.

Отворени за училищен групи ще са още Националният природонаучен музей, Археологическият, Етнографският и Антропологичният музей към Българска академия на науките, Националната лаборатория по компютърна вирусология и част от институтите на Академията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР