Национални железопътни отсечки да могат да се отдават на концесия.

...
Национални железопътни отсечки да могат да се отдават на концесия.
Коментари Харесай

Комисията по транспорт в НС реши: Национални жп отсечки ще могат да се отдават на концесия

Национални железопътни прави да могат да се отдават на концесия . Това се планува в законопроект, импортиран за разглеждане в Народното събрание от Министерския съвет. Днес той бе признат на първо четене са 12 гласа „ за “ и 5 „ срещу “ по време на съвещание на Комисията по превоз и известия. 

По време на разискването от страна на отрасловото министерство обясниха, че не е необходимо национални прави да бъдат отдавани на концесия и в отговор на въпроси на народните представители бяха безапелационни, че НКЖИ може да ръководи цялата жп мрежа на България

Депутатът Димитър Найденов изиска да узнае по какъв начин ще се подсигурява, че няма да има злоупотреби с прехвърлянето на функционалности по ръководството към обособени търговци, както е планувано в законопроекта и изиска да бъде поканен за чуване изпълнителят шеф на Изпълнителна организация „ Железопътна администрация “

„ Трябва да има безпристрастност на шефа на инфраструктурата “ , безапелационен бе Димитър Найденов по време на дебатите в комисията. 

Според него също по този начин в законопроекта има текстове, с които ще се понижат опциите на България да бъде показана във значими отраслови интернационалните организации . Затова Найденов ще внесе редица оферти за промени в текстовете сред първото и второто четене на законопроекта. 

От своя страна от Политическа партия „ Възраждане “ бяха безапелационни, че няма да поддържат оферти от държавното управление план за промени в нормативната уредба, тъй като обстановката в жп превоза на България е такава, че проблемите въобще не се касаят това чия ще бъде собствеността и кой ще ръководи .

„ Ние имаме доста по-сериозни чисто физически и фундаментални проблеми. От „ Възраждане “ имаме позиция за възпиране от сходен жанр претекстове. Само че в Европа обстановката е на доста по-различно равнище от нашата. Поради това едно в допълнение комплициране на статута в допълнение ще усложни намирането на фрагменти и материали за финансиране “ , подчертаха от политическата мощ. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР