Националната стратегия за развитие на туризма до 2030 година трябва

...
Националната стратегия за развитие на туризма до 2030 година трябва
Коментари Харесай

Илин Димитров: Стратегията за развитие на туризма трябва да бъде актуализирана

Националната тактика за развиване на туризма до 2030 година би трябвало да бъде обновена, сподели през днешния ден служебният министър на туризма Илин Димитров, който се включи в тържествата по случай Празника на Варна - 15 август.

По думите му повода е, че документът е юридически преди години и не регистрира нито новите цифрови благоприятни условия, нито работата в изискванията на пандемията от COVID-19. Промени в Стратегията обаче могат да бъдат препоръчани и осъществени от държавно управление с по-дълъг небосвод, добави Димитров.

Министърът сподели още, че през идната седмица стартира активността си работната група, която би трябвало да обмисли плана за основаване на единна браншова организация в туризма. По думите му отчетът с предлагането ѝ би трябвало да е подготвен до месец. Тогава ще стартира създаването на закон за основаването на единната организация, който би трябвало да бъде признат от бъдещото 48-о Народно заседание.

Държавата стартира дейна рекламна акция, с цел да бъде повишен броят на туристите през септември, сподели още Димитров. По думите му задачата е да бъдат привлечени повече българи, както и жители от прилежащите ни страни. Основното обръщение на акцията ще бъде, че месец септември е превъзходен за море, добави министърът. Като фактор за привличането на посетители по Черноморието той уточни и това, че в края на дейния сезон офертите за почивки всекидневно са доста атрактивни.

За идния зимния сезон Димитров сподели, че записванията към този момент са стартирали, като на пазара в Обединеното кралство има растеж от 20 на 100.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР