Националната спортна академия Васил Левски“ отбеляза своята 75-та годишнина. На

...
Националната спортна академия Васил Левски“ отбеляза своята 75-та годишнина. На
Коментари Харесай

НСА и катедра Мениджмънт и история на спорта“ отпразнуваха своя 75-ет годишен юбилей



Националната спортна академия „ Васил Левски “ означи своята 75-та годишнина. На днешният ден през 1942 година в Аулата на Софийския университет, в наличието на представители на държавната администрация, задгранични посетители, преподаватели и студенти, тържествено е намерено Държавното висше учебно заведение за телесно образование (сега НСА).

Начало на честванията сложи катедрата „ Мениджмънт и история на спорта “, която  също отпразнува своята 75-та годишнина. Обучението в катедрата през годините избраха едни от най-известните ни спортисти като Димитър Бербатов, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Мария Гроздева, Станимира Петрова, Бончо Генчев, Тодор Янчев, Владимир Манчев, Евгени Иванов и Асен Букарев.

За мен НСА е благосъстояние. Атмосферата, която попих от тук е нещо, което е скъпо, това съобщи някогашният футболист и в този момент треньор Асен Букарев.

Много потребен опит за мен, защото специалността в която се изявявам " Мениджмънт и история на спорта " в общи линии е моята специалност сега - треньор по футбол и нещата, които научих считам, че ще ми бъдат от изгода в бъдеще, добави различен огромен наш футболист Владимир Манчев.

НСА ме научи на нещо, което единствено съм си мислел, че знам преди този момент. Научиме, че професионалните спортисти след края на кариерата си могат да дадат още доста, могат да създадат още доста за спорта. Академията дава една база, една основа, която селз това може да се развива в допълнение и да се оказва помощ на спорта като цяло, показа емблематичният ни волейболист Евгени Иванов.

Основните празнувания на НСА тази година ще бъдат в интервала 30 ноември – 2 декември, когато ще се проведат Тържествено заседание на Академичната общественост, Международен теоретичен конгрес „ Приложни науки в спорта “ и състезателен шоуспектакъл „ Расте, само че не старее “ в НДК – авторски театър с присъединяване на над 500 студенти и ученици на НСА.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР