Националната служба за охрана получи специалната награда на организаторите на

...
Националната служба за охрана получи специалната награда на организаторите на
Коментари Харесай

НСО с награда за високото ниво на подготовка на служителите

Националната работа за защита получи специфичната премия на уредниците на авторитетното съревнование Commando Challenge – Плакет на II батальон на Британската лека пехота , като самопризнание за високото равнище на подготовка на чиновниците на НСО.

Почетното отличие бе признато от тима на НСО, победител в четвъртото издание на конкуренцията, което се организира на 29 септември т.г. с присъединяване на елитни бойци от служби от бранш „ Сигурност “, Министерство на вътрешните работи и Българската войска.

Приза връчи ветеранът от Британската войска Джон Станфорд , служил в Басра, Ирак, по времето на атентата против българската база „ Индия “ в Кербала на 27 декември 2003 година. Тазгодишното издание на Commando Challenge съответствува с 20-годишнината от гибелта на петимата български военнослужещи при офанзивата против българския контингент.  

„ Заедно скланяме глава пред вечно изпълнилите дълга си . Приемаме този жест като самопризнание, че с уменията, които придобиваме и подобряваме всеки ден, сме почтени да изпълняваме своя дълг. А в основата му е да спасяваме човешки живот “, разяснява началникът на НСО бригаден военачалник Емил Тонев.

С четвъртото издание на конкуренцията бе отдадена респект пред паметта на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници от бранша за сигурност и публичен ред.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР