Националната мрежа е започнала да премахва компоненти, доставени от подкрепяна

...
Националната мрежа е започнала да премахва компоненти, доставени от подкрепяна
Коментари Харесай

National Grid отказва подкрепяния от Пекин доставчик заради опасения за електрическата мрежа на Обединеното кралство

Националната мрежа е почнала да отстранява съставни елементи, доставени от подкрепяна от китайска страна компания от английската електропреносна мрежа заради опасения за киберсигурността, съгласно двама души, осведомени с въпроса.

Ходът на компанията FTSE 100, която ръководи по-голямата част от електрическата мрежа на Англия, пристигна, откакто тя потърси съвет от Националния център за киберсигурност, клон на организацията за разузнаване на сигнали GCHQ, сподели един от хората, чиновник на Уайтхол.

Решението на National Grid да приключи договорите си с дъщерно сдружение в Обединеното кралство на китайската Nari Technology през април и да стартира премахването на съставни елементи последва по-широко преосмисляне на запад през последните години по отношение на китайското присъединяване в сериозни национални инфраструктура.

National Grid отхвърли да разяснява предходните си взаимоотношения с NR Electric UK, базирайки се на комерсиална дискретност, само че сподели, че „ приема доста съществено сигурността на с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР