Националната компания „Железопътна инфраструктура” ще строи ново пътно-транспортно съоръжение на

...
Националната компания „Железопътна инфраструктура” ще строи ново пътно-транспортно съоръжение на
Коментари Харесай

Кметът с добра новина за Бетонния мост

Националната компания „ Железопътна инфраструктура” ще строи ново пътно-транспортно оборудване на мястото на настоящия Бетонен мост в сервитутната зона на жп линията. Общината ще поеме останалата част – развръзките с другите артерии на Пловдив.

Това заяви ненадейно след сесията кметът Здравко Димитров. До този миг НКЖИ не е поемала писмен ангажимент за моста.



Той посочи, че по мъчителната за града тематика е водел диалози с генералния шеф на компанията Красимир Папукчийски. Той обаче неотдавна беше освободен и на поста при започване на януари е назначен нов началник Златин Крумов. Въпросът с финансирането ще бъде подложен отново.

" Пловдив би трябвало да има тази значима пътна връзка ", повтори и потрети кметът. Той насочи рецензия към предходния мандат, като описа, че когато беше регионален шеф при него нееднократно са били провеждани срещи с управлението на НКЖИ и Красимир Папукчийски няколко пъти е задавал въпрос за какво локалната власт няма интерес към плана, в който е включен пробивът под гарата.

Бетонният мост е на НКЖИ и, както „ Марица” към този момент писа, е очакван за срутване, откакто се построи пробивът под Централна гара. Срокът за завършването на подлеза сред бул. „ Васил Априлов” с ул. „ Димитър Талев” и „ Македония” е краят на 2023 година и строителите бързо напредват.



Според зам.-шефа на Общинския съвет доцент Ангел Иванов /БСП/ пробивът под гарата въобще няма да реши огромния проблем с трафика сред регионите „ Южен” и „ Централен”. „ Сега има три пъътни артерии – Коматевско шосе, Бетонния мост и надлез „ Родопи”. Като съборят моста и има пробив под гарата, отново ще има три пътни връзки, а в това време се влагат големи средства”, смята доц Ангел Иванов.



Снимки от Наташа Манева
Свързани вести Защо ни би трябвало пробив под Гарата, а не просто нов Бетонен мост Ударно строят пробива под гарата в Пловдив, разкопават бул. „ Христо Ботев ” напролет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР