Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО продължава своя патронаж

...
Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО продължава своя патронаж
Коментари Харесай

Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО е патрон на българското участие в Shell Eco-marathon Европа 2018 за пета поредна година


Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО продължава своя патронаж на българското присъединяване в интернационалното съревнование за енергийна успеваемост Shell Eco-marathon Европа 2018. За пета поредна година българското посланичество на авторитетната международна организация поддържа учениците и студентите, които създават колите на бъдещето, тъй като вижда в интернационалното съревнование сполучлив модел за взаимоотношение сред младите гении и бизнеса, в хода на което бъдещите инженери построяват своята визия за справяне с световните енергийни провокации.

„ Като организация, отдадена на образованието, науката, културата и връзката и информациятаНационалната комисия на Република България за ЮНЕСКОпродължава поддръжката на българските участници в Shell Eco-marathon Европа. Приветстваме ентусиазма на тези младежи за стремежа и постоянството, с които търсят решения на световните екологични и енергийни провокации и им пожелаваме триумф в начинанието “, споделя Искра Андреева, основен секретар на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

„ Оценявам високо, че организация като ЮНЕСКО в лицето на Националната комисия на Република България разпознава приноса и новаторския метод на Shell към развиването на интелигентния превоз. Малко са тимовете в Европа, които могат да се похвалят с толкоз висока институционална поддръжка и с неспокойствие чакаме тяхното показване. Това е още един тласък за надарените български студенти, които ще борят мощната конкуренция и ще дадат най-хубавото от себе си по време на Shell Eco-marathon Европа, “ сподели Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

Тази година пет български тима взимат присъединяване в Shell Eco-marathon Европа. Екипите на Технически университет - София и новия тим HidRu на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ ще се състезават в категорията „ Градски вид “. В категорията „ Прототипи “ са автомобилът на дългогодишния тим „ Автомобилист “ на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и този на екипа на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „ Н.Й. Вапцаров “, гр. Чепеларе. Всички те ще срещнат своите съперници от 5 до 8 юли в Лондон. Отборът на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас, мина сполучливо предварителния кръг Shell Eco-marathon Challenger Event във Франция и ще се включи в Shell Eco-marathon Европа през 2019 година

Автомобилите на българските участници в Shell Eco-marathon Европа 2018 ще бъдат показани на 7 юни в София.

Надпреварата дава на възпитаници и студенти платформа да проектират транспортни средства, които да изминат оптимално разстояние с еквивалента на един литър гориво и поддържат самодейността за умна подвижност и стабилно развиване за генерации напред.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР