Националната кампания е организирана от Програма Развитие на човешките ресурси“

...
Националната кампания е организирана от Програма Развитие на човешките ресурси“
Коментари Харесай

Видин бе домакин на събитие от кампанията#Първа работа 

Националната акция е проведена от Програма „ Развитие на човешките запаси “ към Министерството на труда и обществената политика и се осъществя в партньорство с литературния формат „ Пощенска кутия за приказки “. Тя цели да бъде дадена по-голяма гласност на проблемите, пред които се изправят младежите в професионалната си реализация. В първия стадий бе проведен книжовен конкурс, като младежи изпращаха разкази, есета и стихотворения на тематика #Първа работа. Творбите бяха селектирани от жури, а най-хубавите от тях се показват от известни персони на проведени събития в седем български града, един от които е и Видин.

На сцената на Общинския трагичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “ тази вечерпопулярни персони четоха истории, в които младежи описват за своето първо работно място. В самодейността се включиха трима видинчани, постигнали професионални триумфи в разнообразни сфери – журналистът Георги Милков, вокалът на D2 Деян Каменов и артистът Николай Станоев. Заедно с тях на сцената излязоха певицата Прея и актрисата Яна Маринова, която е част от екипа на сериала „ С река на сърцето “, чиито епизоди сега се снимат във Видин. Водещ беше известният състезателен публицист Камен Алипиев – Кедъра, който приветства всички присъстващи и изрече признателност за съдействието на Община Видин и особено на заместник-кмета Борислава Борисова, по тази причина че е приела драговолно концепцията за образуване на това събитие.

За да чуят историите за пътя на свои връстници към първата им работа, в залата на видинския спектакъл се бяха събрали десетки младежи. Сред тях бяха и младежите от стажантската стратегия на Община Видин, които по-рано през днешния ден получиха своите контракти. Официален посетител беше заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова.

Сред четирите описа, които феновете в залата и гледащите събитието онлайн имаха опция да чуят бяха и творбите на две видинчанки – Мадлен Аспарухова, която е специалист „ Връзки с обществеността “ в Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “ и журналистът Веселина Петрова. Те и персонално насочиха своите послания към младежите, занапред поемащи по пътя на професионалнатареализация.

Преди събитието в трагичния спектакъл, кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков посрещна заместник-министър Ефремова в кабинета си. В рамките на извършения диалог кметът изясни, че един от целите на общинското управление е обезпечаването на по-добри благоприятни условия за претовареност на видинските жители посредством реализиране на дейна обществена политика и основаване на удобна среда за вложения. Обсъдени бяха и обществените планове, по които Община Видин работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР