Националната асоциация на зърнопроизводителите обяви подготовка на национален земеделски протест.

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите обяви подготовка на национален земеделски протест.
Коментари Харесай

Започва подготовка на национален земеделски протест заради отменената забрана на вноса от Украйна

Националната асоциация на зърнопроизводителите разгласи подготовка на народен аграрни митинг. Решението е взето на ексклузивен Управителен Съвет на асоциацията довечера във връзка решението на парламентарната Комисия по икономическа политика за анулация на възбраната за импорт на зърно от Украйна, съобщи БНР.

Асоциацията на зърнопроизводителите декларира подготвеност да пази по всевъзможен начин и членовете си и ще взе участие в общонационален аграрни митинг за избавяне на българското земеделие, написа в позицията на организацията.

Според сектора решението на икономическа комисия България да се разгласи срещу възбраната на импорт на украинско зърно, е национално изменничество.

Ще станем очевидци на всеобщ колапс, който ще провокира районна неустойчивост на локална стопанска система – предизвестяват зърнопроизводителите и приканват Народното събрание да гласоподават възбраната за импорт в България на селскостопански артикули от Украйна да продължи и след 15 септември в името на запазването на обществения мир в страната.

Асоциацията съставлява интереса на фермери от цялата страна и дружно с тях ще излезе на улицата, с цел да пази ползите си, а напрежението в бранша, което тлее с месеци, ще залее площадите, безапелационни са от Асоциацията на зърнопроизводителите.

В специала пресконференця на следващия ден те, дружно с останалите членове на Аграрната камара, ще разгласят последващите си дейности.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР