Националната агенция за приходите, Специализирана административна дирекция Финансово разузнаване на

...
Националната агенция за приходите, Специализирана административна дирекция Финансово разузнаване на
Коментари Харесай

НАП, ДАНС и хазартни оператори обединяват усилия срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма

Националната организация за приходите, Специализирана административна дирекция „ Финансово разузнаване ” на ДАНС и браншови организации на уредниците на хазартните оператори ще обединят старания против изпирането на пари и финансирането на тероризма . Това стана ясно по време на работна среща, която се състоя на 20 март по покана на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов и неговия заместител Георги Димов.

Участниците разискаха опциите пред браншовите организации на хазартните оператори да реализират наблюдаване върху осъществяването на ограниченията против изпирането на пари и финансирането на тероризма от страна на техните членове. В диалозите бяха коментирани и промени в законовите и подзаконовите нормативни документи , регламентиращи активността в бранша, които да доведат до по-добра отчетност и обезпечена отбрана на публичния интерес.

По време на срещата се взе решение представители на Национална агенция за приходите да разискват с браншовите хазартни организации зародили въпроси, свързани с използването на нормативни и поднормативни актове , като дават насоки за правилното осъществяване на отговорностите от страна на хазартните оператори.

„ Националната организация за приходите е партньорски насочена и е разполагаем да оказва подпомагане на бизнеса при осъществяването на отговорностите им в синхрон с настоящото законодателство. Високо ценим ангажираността на браншовите хазартни организации в предварителната защита и ефикасното противопоставяне на изпирането на пари и финансирането на тероризъм “ , съобщи Румен Спецов – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР