Националната агенция за предотвратяване на корупцията на Украйна (НАПК) изключи

...
Националната агенция за предотвратяване на корупцията на Украйна (НАПК) изключи
Коментари Харесай

Киев изключи унгарска банка от списъка на спонсорите на войната

Националната организация за попречване на корупцията на Украйна (НАПК) изключи унгарската OTP Bank от листата на интернационалните спонсори на войната. Това заяви съветската редакция на Би Би Си.

" По време на полемиките, траяли през последните няколко дни непрекъснато с присъединяване на службата за външни връзки на Европейски Съюз, OTP Bank пое редица задължения по отношение на бъдещите си проекти на съветския пазар ", се споделя в известието. - НАПК чака от банката неотложно осъществяване на постигнатите съглашения ".

Банката беше включена в черния лист през май по отношение на позицията на нейното управление за продължение на активността в Русия. Унгария изиска банката да бъде изключена от листата и отхвърли да утвърди финансовата помощ за Киев в границите на Европейския фонд за мир.

В петък украинската организация разгласи краткотрайното изключване на банката от листата и изрази вяра, че тази стъпка ще докара до отключване от Будапеща на пакет от помощ за Киев от Европейски Съюз за 500 милиона евро, само че унгарските управляващи обявиха, че това не е задоволително.

" Никакви основни промени по отношение на краткотрайното изключение не са настъпили ", цитира изданието " Политико " съботното изказване на формалния представител на Министерство на външните работи на Унгария Мате Пачолай.
 Орбан: Унгария няма да бърза с стартирането на Швеция в НАТО
Орбан: Унгария няма да бърза с стартирането на Швеция в НАТО

Не виждал опасност за сигурността на страната, която към момента не е получила ратификация

Докато не бъде изцяло изключен от този лист, Унгария няма да взе участие в по-нататъшното финансиране на доставките на оръжие за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР