Национална художествена гимназия Цанко Лавренов“ и Държавната агенция за закрила

...
Национална художествена гимназия Цанко Лавренов“ и Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Пловдив ще е домакин на първия ученически конкурс за плакат

Национална художествена гимназия „ Цанко Лавренов “ и Държавната организация за протекция на детето провеждат в Пловдив първата Национална ученическа галерия „ Плакат “, която има конкурсен темперамент.

Със свои произведения в нея се включват ученици на учебните заведения по изкуствата към Министерството на културата, в които повече от 500 деца се образоват в специалностите „ Рекламна графика “ и „ Компютърна графика “.

Темата на Националния конкурс за рекламна графика „ Плакат “ е „ Сигурността на децата в действителна и виртуална среда “ по предложение на Държавната организация за протекция на детето.

Журито, което ще дефинира призьорите в състезанието, е формирано от представители на Министерството на културата, Националната художествена академия - София, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, художествените учебни заведения, експерти в региона на актуалния афиш.

Наградите ще бъдат връчени по време на формалното разкриване на изложбата на 20 ноември 2018г. от 18.00 ч. в Балабановата къща в Пловдив (Стария град, ул. „ Константин Стоилов “ 57).

Инициативата е подкрепена от „ Импрес “ ООД, Културен център „ Бялата къща “ и Завод за безалкохолни питиета „ Party club “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР