Националките на България за Фед къп Гергана Топалова и Петя

...
Националките на България за Фед къп Гергана Топалова и Петя
Коментари Харесай

Топалова и Аршинкова ще се подготвят в Чехия за Фед къп

Националките на България за " Фед къп " Гергана Топалова и Петя Аршинкова ще се приготвят от 21 до 30 януари в Националния тенис център на Чехия в Прага. Топалова и Аршинкова дружно с Виктория Томова и Изабелла Шиникова бяха определени в състава на България за идните мачове от група I на зона Европа/Африка. Надпреварата ще се организира в Талин (Естония) от 5 до 8 февруари, а противници на България в група " А " са тимовете на Украйна и Хърватия.

" В тежка група сме, само че и предходни години не ни е било леко. Надяваме се да успеем да се оправим и най-малко да останем в групата ", разясниха двете тенисистки сред тренировките си в София.

" Миналата година трагично загубихме от Украйна. Мачът ни бе доста равносилен и до последно имахме късмет за краен триумф, само че в двойките те съумяха да измъкнат успеха като по-опитни. Искаме реванш! Мотивирани сме да покажем най-хубавото от себе си в Талин и да помогнем с каквото можем на тима ", съобщи Аршинкова, а Топалова добави: " Сега обаче сме по-опитни. Тренираме всеки ден, с цел да може да се оправим по-добре от предходната година ".

" На 21 януари отпътуваме за лагера ни в Чехия и 10 дни ще се приготвяме в Националния тенис център на Чехия в Прага. Надяваме се, да можем да изиграем повече контролни мачове преди Фед къп и да се подготвим оптимално добре. Благодарим за предоставената опция на БФТ ", споделиха още двете.

Подготовката на Топалова и Аршинкова в Чехия става допустима с помощта на извънредно положителните връзки сред Българската и Чешката тенис федерации. През предходната година президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков подписа контракт за двустранно съдействие с президента на Чешката тенис асоциация Иво Кадерка.

Според значимото съглашение надарените български тенисисти ще имат опция да организират лагери на националния тенис център в Прага. Млади чешки тенисисти пък ще идват на лагер в България. Родни състезатели ще имат опция да получават " уалд кард " за шампионати, проведени от Чешката асоциация, а състезатели от Чехия - за надпревари у нас, като това още веднъж ще даде по-голяма опция за развиване на гениите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР